Úgy lesz egyre erősebb a férfi, ha a szeretett nő bízik benne és méltányolja igyekezetét

Mit akar egy igazi férfi? Hogy folyamatosan éreztessük vele, szükség van rá. Ha azt tapasztalja, hogy a nő bízik benne, és méltányolja erőfeszítéseit, akkor egyre erősebb lesz, egyre többet tud nyújtani. A férfiakat úgy lehet leginkább ösztönözni, ha engedjük őket férfiként viselkedni, és elismerjük igyekezetüket, ez ilyen egyszerű. A férfiakat nem is annyira az érdekli, amit máris kapnak, hanem inkább az, amiben még reménykedhetnek. Szükségük van a hódítás ízére, hogy eljátszhatják a saját, hagyományos szerepeiket, a nőknek pedig arra van szüksége, hogy meghódítva érezhessék magukat. A kiválasztott nőnek járjon a teljes, odaadó, rajongó figyelem, amitől ő különlegesnek, gyönyörűnek, kívánatosnak érezheti magát.

Folyamatos időhiányban szenvedünk, a kapcsolataink is szélessáv sebességgel kötődnek, nem marad idő vágyakozni, nincs várakozás, nincsenek fantáziák, vágyak, csalogató részletek, nincs kézfejen felejtett, igéző, hívogató parfümillat. Pedig ez a várakozással teli periódus pontosan a vonzalomnak „ágyaz meg”, mert egy kapcsolat megéréséhez, elmélyüléséhez idő kell, csak így fejlődhet hosszabb távon erős kötelékké. Nem engedjük az induló párkapcsolatokat végighaladni a fejlődési szakaszokon, nem hagyjuk, hogy virágba boruljanak, és végül egyáltalán nem, vagy csak félgőzzel gondozzuk, elfelejtjük virágoztatni. Sokan a fokozatos egymás felé lépegetés helyett látszatszerepeket állítanak fel és azonnal ágyba bújnak, mert kell az érték nélküli „junk sex”, sóvár, sürgető vágy él bennük egy emberi érintésre, de csak egymásnak ütköznek, és lélek nélkül a testüket helyezik használatba, csak hogy érezzenek valamit. Ez nem lelkek ölelkezése, nem érintés. Ez csak ütközés, lelkek karambolja. Egy kapcsolat a legtöbb esetben csak akkor maradhat tartós, ha a férfi hódítja meg a nőt. A nő ettől válik igazán vágyottá egy férfi szemében. Ha a nő többet ad, mint amennyit kap, vagy mindent odaad, még mielőtt a férfi nyújtana valamit, maga idézi elő a csalódást, és előbb utóbb elveszti szexepiljét.

Egy férfi szeret gondoskodni, de nem olyasvalakiről, akiről gondoskodni kell. Akkor hajlandók minél többet adni, ha az nem kényszer, és szeretet által vezérelve, szabad akaratukból tehetik. Mindaddig szívesen gondoskodnak, amíg a nő méltányolja és megbecsüli, amit a férfi nyújtani tud. A nő akkor boldog, ha a férfi magabiztos, felelősségteljes, és azt nyújtja, amitől ő szeretve érzi magát. A férfit az teszi boldoggá, ha a nő felnéz rá, értékeli és tiszteli őt, és szintén azt nyújtja, amitől ő (a férfi) szeretve, megbecsülve érzi magát. Ha a férfi érzi, hogy szükség van rá, javul az önbizalma, céltudatossá, felelősségteljessé válik, és ez a szeretetteljes kapcsolódás a legelőnyösebb tulajdonságait fogja felszínre hozni: elkötelezettség, felelősségvállalás, önbizalom, szenvedély, elhivatottság, kitartás, kedvesség, odaadás, empátia. Egy férfi akkor veszít talajt, ha senkinek nincsen szüksége arra, amit adni tud. Nincs senki, akiről gondoskodhat, akivel megoszthatja sikerélményeit, megnyert, vagy elvesztett csatáit. Akkor nincs létjogosultsága a férfias tetteknek, nincs értelme harcolni, megvédeni, fejlett igazságérzetnek hangot adni, késeket fenni, csomót oldani, felvértezve útnak indulni. Mindez mit sem ér számára, ha nincs ott a Nő, aki megbízik benne, és aki mellett, akiért jobb emberré válhat.

Egy férfi, ha nehézségei vannak, akkor nem panaszkodik, hanem megoldja, és nekünk nőknek engednünk kell, hogy valóban kibontakozzon, hogy határozottan, férfiasan kezelje a problémákat. Úgy lehet leginkább ösztönözni, hogy elismerjük és értékeljük erőfeszítéseit, megnyert csatáit. Úgy lesz egyre erősebb, ha a szeretett nő bízik benne és méltányolja igyekezetét, így érzi majd magát biztonságban, így lesz helyén az önbecsülése. Ha egy férfinek tartósan nincsenek üzleti sikerei, akkor magába fordul, úgy érzi férfiként, „tűzrakóként”, már nem állja meg a helyét, akkor ő már nem erős, életteli családfenntartó, főleg ha a nő viselkedése ezeket a negatív érzéseket felerősíti benne. A férfi arcára kiül az önbizalomhiány, a jövőtől való félelem bizonytalansága. Ha a nő igazán szeret, akkor átsegíti a férfit ezen az időszakon, hisz benne, bátorítja, szeretettel támogatja. Ha nem elég erős a szeretete, akkor az ő szemében többé nem hős, nem sziklaszilárd bázis, mert nem Férfi az a férfi, aki képtelen gondoskodni a családjáról. És ez a nő majd talán máshol keresi a védelmező, magabiztos férfias erőt. A kapcsolaton akkor rés támad, és lassan elillannak a legfontosabb dolgok, melyeket ma egymásnak adhatunk: a szeretet, az elfogadás, a tisztelet, a tolerancia.

Ha egy férfi érzi a bizalmat, akkor megnyílik a szeretetre, akkor mer szeretni. Az elismerő szavakra, a szeretetteljes elfogadásra vágyik a férfiak többsége is leginkább. Arra, hogy ismerjük el, és értékeljük erőfeszítéseit, családfenntartó szerepét, hogy ne legyen mindez természetes, tiszteljük azért, „csak” mert teszi a dolgát. Akkor tud teremteni és jobbá válni egy férfi, ha a háta mögött van egy biztonságos és fontos bizalmi vonal: a nő elismerő, inspiráló szeretete.

https://kiralyeszter.com